Aeroport Daghestan
Aeroport Daghestan

Sute de protestatari anti-Israel au luat cu asalt aeroportul din Mahacikala. Şaizeci de persoane, reţinute

Şaizeci de persoane au fost reţinute după ce sute de protestatari anti-Israel au luat cu asalt un aeroport din regiunea rusească Daghestan, predominant musulmană, a anunţat luni news.ro.

agenția de presă rusă RIA a precizat că au fost identificaţi 150 dintre cei pe care i-a numit cei mai activi protestatari. Nouă poliţişti au fost răniţi, dintre care doi sunt trataţi la spital.

Protestatarii au luat cu asalt duminică aeroportul, unde tocmai sosise un avion din Israel, forţând forţele de securitate să închidă aeroportul şi să îndepărteze manifestanţii.

Potrivit sursei, Israelul a cerut duminică Rusiei să-i protejeze pe toţi cetăţenii israelieni şi pe toţi evreii după ce zeci de oameni au pătruns pe aeroportul din capitala republicii Daghestan, unde se anunţse că un avion venind de la Tel Aviv urmează să aterizeze.

„Israelul aşteaptă de la autorităţile ruse să protejeze toţi cetăţenii israelieni şi toţi evrei şi să acţioneze de manieră decisivă împotriva celor care incită la tensiuni şi la violenţe împotriva evreilor şi a israelienilor”, a precizat biroul premierului Benjamin Netanyahu într-un comunicat, potrivit Agerpres.

Acesta a subliniat că Israelul „vede ca pe un lucru grav tentativele de a ataca cetăţeni israelieni şi evrei în lume”. Zeci de oameni a au urcat pe acoperişul aeroportului şi au intrat pe piste. Înregistrările de pe rețelele sociale arată zeci de oameni care doboară bariere și forțează porţile terminalului. Într-una dintre înregistrări poate fi văzut un bărbat pe una dintre aripile unui avion al companiei ruse Red Wings.

Înainte de a pătrunde în terminal, mai mulţi manifestanţi au încercat şi să verifice paşapoartele persoanelor care ieşeau din aeroport în încercarea de a-i găsi pe cetăţenii israelieni. Potrivit site-ului specializat Flightradar, un zbor de la Tel Aviv al acestei companii a aterizat la ora 19.00 locală (16.00 GMT) la Mahacikala. Potrivit Sota, media independentă, este vorba despre un zbor de tranzit care urma să decoleze către Moscova la ora locală 21.00. Pasagerii au rămas în avion în așteptarea forțelor de ordine.

Temporar, aeroportul a fost închis și toate avioanele cu destinaţia Mahacikala, în regiunea Daghestan, au fost redirecţionate către alte aeroporturi, a anunţat autoritatea aviatică rusă Rosaviatsia.

„În urma intruziunii unor necunoscuţi în zona de trafic a aeroportului din Mahacikala, s-a decis să închidem temporar aeroportul pentru sosiri şi plecări”, a precizat Rossaviaţia. Între timp, autorităţile ruse au anunţat că situaţia e „sub control” pe aeroportul din Mahacikala, potrivit Digi24.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media