VIDEO Susținătorii partidelor afiliate fugarului Șor, care acceptă bani ilegali, s-ar putea alege cu dosare

Susținătorii partidelor afiliate fugarului Șor, care acceptă bani ilegali pentru a participa la protestele de destabilizare a situației din țară, ar putea fi sancționați. Ministrul de Interne, Adrian Efros, a spus că sunt vizați toți cei care acceptă conștient bani proveniți din surse dubioase. Declarațiile au fost făcute în contextul descinderilor de ieri, de la sediul organizației teritoriale a unui partid din municipiul Comrat, care este controlat de oligarhul fugar Ilan Șor.

 

”Dacă se va demonstra vinovăția acestor persoane vor fi sancționate și persoanele care primesc acele sume de bani conștient pentru a destabiliza situația de securitate din Republica Moldova”, a spus ministrul Efros.

Adrian Efros spune că oamenii legii au suficinte probe despre ilegalitățile comise de persoanele afiliate lui Ilan Șor.

”Toate intervențiile se realizează în baza unor bănuieli rezonabile și de aici facem concluzii că bănuieli rezonabile există, probe există de aceea polițai și alte organe de forță intervin acolo unde este necesar”. 

Procurorii și mascații de la CNA au descins marți la sediul organizației teritoriale a unui partid din municipiul Comrat, care este controlat de oligarhul fugar Ilan Șor. Șase persoane au fost încătușate pentru 72 de ore, fiind suspectate de mai multe infracțiuni, printre care organizarea protestelor cu manifestanți plătiți sau oferirea remunerărilor prin intermediul cardurilor bancare, rusești ,,Mir” pe care le-a promis bașcana Găgăuziei, Evghenia Guțul. Structurile de drept au făcut publice interceptările în timpul cărora oamenii vorbesc despre plecări la Moscova unde Ilan Șor organizează congresele blocului Victorie sau despre banii primiți pentru participarea la proteste.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media