sursa:Digi24.ro

SUA şi Israelul vor elabora un plan pentru ca ajutorul să ajungă la civilii din Gaza şi nu la Hamas

SUA şi Israelul au convenit să elaboreze un plan pentru ca ajutorul umanitar să ajungă la civilii din Fâşia Gaza fără ca Hamas să beneficieze de el, a anunţat, marţi, secretarul de stat american, Antony Blinken, citat de Reuters.

Oficialul american a făcut acest anunţ după 9 ore de negocieri cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, care s-au prelungit până la primele ore ale zilei de marţi. Întâlnirea lor a fost întreruptă de sirenele de raid aerian care avertizau asupra tirurilor cu rachete palestiniene, forţându-i să se adăpostească pentru scurt timp într-un buncăr, scrie Digi24.

„Astăzi, şi la solicitarea noastră, Statele Unite şi Israelul au convenit să elaboreze un plan care va permite ca ajutorul umanitar din partea țărilor donatoare şi a organizaţiilor multilaterale să ajungă la civilii din Gaza”, le-a spus Blinken jurnaliştilor.

El a spus că SUA împărtăşesc îngrijorarea Israelului că Hamas ar putea confisca sau distruge ajutoarele care intră în Fâşia Gaza, sau că le-ar putea împiedica să ajungă la persoanele care au nevoie de ele.

„Dacă Hamas va bloca în vreun fel asistenţa umanitară, făcând ca aceasta să nu ajungă la civili, inclusiv prin confiscarea ajutoarelor, noi vom fi primii care vom condamna acest lucru. Şi vom acţiona pentru a preveni ca acest lucru să nu se întâmple din nou”, a declarat Blinken. Secretarul de stat american nu a oferit detalii despre acest plan de ajutor.

Blinken a menţionat că preşedintele Joe Biden se va deplasa, miercuri, în Israel pentru a arăta clar că Israelul, principalul aliat al SUA, are dreptul de a se apăra.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media