SUA afirmă că nu va susține ofensiva neplanificată de la Rafah

După ce Israelul a anunțat că vor avea loc anumite operațiuni militare în zona Rafah, Statele Unite au avertizat că nu vor participa la misiuni. Casa Albă a motivat hotărârea prin faptul că o ofensivă militară în orașul Rafah din sudul Fâșiei Gaza fără o planificare adecvată ar fi un „dezastru”, relatează BBC.

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii a declarat joi, 8 februarie, că acțiunile Israelului din Gaza au fost exagerate. Aproximativ 1,5 milioane de palestinieni supraviețuiesc în orașul de la granița cu Egiptul în condiții umanitare dezastruoase. Comentariile vin la câteva zile după ce liderul Israelului a declarat că armatei i s-a spus să se pregătească pentru o operațiune în Rafah.

Potrivit oficialilor de la Ministerul Sănătății condus de Hamas, raidurile aeriene israeliene asupra fâșiei Gaza de vineri au ucis cel puțin 15 persoane, dintre care opt în Rafah. Israelul nu a făcut niciun comentariu imediat.

Majoritatea oamenilor din Rafah au fost strămutați din alte părți ale Gaza în urma luptelor și locuiesc în corturi.

Aproximativ 1.300 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor Hamas asupra sudului Israelului la 7 octombrie, potrivit oficialilor israelieni. Peste 27.800 de palestinieni au fost uciși și cel puțin 67.000 au fost răniți în urma războiului lansat de Israel ca răspuns, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media