sursa:MAEIE

Ambasadorul Steven Fisher a fost decorat cu „Meritul diplomatic” clasa I

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Republica Moldova, Steven Fisher, a fost decorat cu „Meritul diplomatic” clasa I. Distincția a fost oferită cu ocazia încheierii mandatului în țara noastră, în semn de înaltă apreciere pentru implicarea substanțială la fortificarea parteneriatului strategic bilateral.

Medalia a fost înmânată în urma unei întrevederi dintre secretarul de stat Vladimir Cuc și ambasadorul Steven Fisher. La întrevedere a participat și ambasadorul desemnat al Republicii Moldova în Regatul Unit, Ruslan Bolbocean.

”Secretarul de stat Vladimir Cuc a mulțumit pentru sprijinul valoros al Regatului Unit acordat pentru gestionarea multiplelor crize provocate de războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei, pe dimensiunea umanitară, dar și pentru a face față atacurilor hibride prin asistenta pentru combaterea dezinformării și comunicare strategică, securitate și apărare”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Oficialul s-a întâlnit luni cu președintele Maia Sandu. Șefa statului a apreciat eforturile Ambasadorului Fisher de a întări relația dintre Moldova și Regatul Unit și de a stimula cooperarea bilaterală.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media