Sprijin pentru Moldova. Miniștrii de Externe din 30 de țări sunt așteptați în țara noastră. Despre ce este vorba

Oficiali din peste 30 de țări vor veni la Chișinău în data de 17 octombrie pentru a participa la a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru Moldova. Anunțul a fost făcut de premierul Dorin Recean.

”Vom analiza care sunt necesitățile de sprijin pentru Republica Moldova. Acest suport este în contextul crizei perpetue generată de războiul Rusiei în Ucraina”, a declarat prim-ministrul.

Dorin Recean a mai menționat că se va analiza posibilitatea ca țările participante să sprijine țara noastră pentru acoperirea cheltuielor bugetare legate de salarii și pensii.

”La fel se vor discuta doua fonduri de dezvoltare – pentru infrastructură și pentru independență energetică care include schimbări de mediu, precum și trecerea la energia verde”, a mai spus Recean.

Platforma de Sprijin pentru Moldova a fost creată la inițiativa României, Germaniei, Franței cu participarea SUA și se axează pe susținerea țării noastre în fața provocărilor complexe cu care se confruntă. Ultima întrunire în acest format s-a desfășurat la Paris.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media