Societatea civilă din Republica Moldova, premiată în cadrul Galei Premiilor Europene

Șase organizații neguvernamentale au fost premiate în cadrul celei de-a 5-a ediții a Galei Premiilor Europene pentru Societatea Civilă. Organizațiile au fost premiate pentru că au demonstrat excelență și rezultate remarcabile în domeniile lor de activitate, prin valorificarea transparentă și eficientă a sprijinului financiar oferit de Uniunea Europeană.

 

Organizațiile au fost premiate pentru contribuția lor esențială la dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale, la promovarea unei guvernări mai deschise, la dezvoltarea sectorului social, progrese semnificative în domeniul economiei verzi, precum și sporirea nivelului de reziliență a societății la dezinformare și manipulare.

Astfel, organizațiile câștigătoare în cadrul celei de-a cincea ediții a Galei Societății Civile sunt:

  • AO „Institutum Virtutes Civilis” – Premiul Guvernare mai Puternică
  • AO „Filantropia Creștină” din Orhei – Premiul Societate mai Puternică
  • AO „Agenția pentru Inovare și Dezvoltare” din Tiraspol – Premiul Economie mai Puternică
  • AO „La Strada” – Premiul Promovarea Egalității de Gen
  • AO „Alianța pentru Eficiență Energetică și Regenerabile” – Premiul Dezvoltare Sustenabilă și Energie Verde
  • AO „Aripile Dumbravei” din s. Volovița, r. Soroca – Premiul Reziliență la Dezinformare

 

„Unul din scopurile asistenței Uniunii Europene este crearea de șanse și oportunități egale pentru fiecare. În acest context, mă bucură să avem în ediția Galei Societății Civile din acest an premianți din diferite regiuni ale Republicii Moldova. Premiile oferite în cadrul Galei Societății Civile simbolizează și aprecierea noastră pentru oamenii care activează în aceste organizații, pentru dedicația și pasiunea lor, dar și pentru asumarea responsabilității de a produce o schimbare spre bine în localitățile din Republica Moldova”, a declarat Jānis MAŽEIKS, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Organizațiile premiate au fost selectate pe baza impactului pozitiv asupra societății și a modului în care au reușit să mobilizeze și să inspire comunitățile locale. În prezent, Uniunea Europeană susține 26 de inițiative, implementate de organizații ale societății civile din Republica Moldova, în valoare de cca 35 milioane de euro.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA