Siegfried Mureșan: ,,Viitorul Republicii Moldova este în UE și influența Rusiei în regiune este tot mai mică”

Parlamentarul european, Siegfried Mureșan, a declarat că începerea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană până la sfârșitul acestui an este în interesul fundamental nu doar al cetățenilor din Republica Moldova, dar și al tuturor cetățenilor Uniunii Europene.

,,Procesul de aderare la Uniunea Europeană este cel mai bun instrument prin care un stat din vecinătatea UE poate fi reformat și modernizat. Și este in interesul nostru, al României și al întregii Uniuni, să fim înconjurați de țări care sunt puternice, reformate și în plin proces de integrare europeană. De aceea, începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina este decizia corectă și este în interesul României și al Uniunii Europene. Siguranța și stabilitatea în UE depind de cât de sigure, stabile și mai bine integrate în Europa sunt țările din vecinătate, cum ar fi Republica Moldova. Prin urmare, integrarea europeană a Moldovei ne face să fim cu toții mai puternici și mai în siguranță. Îmi amintesc foarte bine cât de bucuros am fost când Uniunea Europeană a decis începerea negocierilor de aderare cu România. Știam că viitorul nostru se va schimba mult în bine și așa s-a întâmplat. Mă bucur foarte mult acum și pentru Republica Moldova, care este la un pas de începerea negocierilor. Mă bucur pentru oamenii din Moldova care au șansa unui viitor mai bun în Uniunea Europeană”, a declarat Siegfried Mureșan.
Oficialul a mai menționat că pasul de astăzi va avea și beneficii pentru România, argumentând că țara sa ar fi mai în siguranță și va fi mai bine dacă vor avea alături de ei, în Uniunea Europeană, țările vecine Republica Moldova și Ucraina.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media