Serviciului Vamal a colectat peste 750 mln lei, pe parcursul săptămânii trecute. Cum sunt redistribuiți banii

Pe parcursul săptămânii trecute, încasările Serviciului Vamal (SV) la bugetul de stat se ridică la peste 756,8 milioane de lei. De la începutul anului curent, SV a colectat la bugetul de stat circa 29,7 miliarde lei, fiind atestată o creștere de 3,5 % față de încasările din intervalul corespondent al anului 2022.

Banii colectați de la contribuabili sunt vărsați direct în bugetul de stat și redistribuiți pentru salarii, dezvoltarea infrastructurii, proiecte sociale”, precizează reprezentanții SV.

Informația detaliată despre veniturile administrate de către Serviciul Vamal în 10 luni ale anului 2023 la bugetul public național, poate fi consultată în articolul ”Serviciul Vamal a încasat la bugetul de stat în primele 10 luni ale anului curent peste 28,5 miliarde lei”.

Pe parcursul perioadei menționate, de către persoane fizice au fost introduse bunuri a căror valoare în vamă depășește limita neimpozabilă, fiind încasate plăți în valoare de peste 40,5 milioane lei, ceea ce reprezintă 5,4 % din totalul sumei încasate pentru perioada respectivă.

De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 828 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 48 796 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 18 724 și, respectiv, 13 187 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată, au fost constatate 67 încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 431 mii de lei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media