Sursa: facebook.com/SergiuProdanMC

Sergiu Prodan a participat la a 42-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO. Vezi ce a spus oficialul

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a participat la cea de-a 42-a sesiune a Conferinței Generale UNESCO. Oficialul a reiterat apelul ferm pentru retragerea trupelor ruse din Ucraina, precum și a condamnat atacurile teroriste împotriva Israelului, cerând eliberarea necondiționată a tuturor ostaticilor. Prodan a subliniat și inițiativele de a dezvolta industria digitalizată.

,,Am reiterat apelul nostru ferm pentru retragerea trupelor ruse din Ucraina, precum și susținerea față de măsurile de urgență ale UNESCO pentru Ucraina și tot sprijinul necesar pentru reconstrucția postbelică a țării vecine. La fel, am condamnat atacurile teroriste împotriva Israelului, cerând eliberarea necondiționată a tuturor ostaticilor, și am exprimat îngrijorarea noastră față de situația umanitară din Gaza”, a spus Sergiu Prodan.
De asemenea, ministrul a vorbit despre accentul care trebuie pus pe educația digitală. El a menționat inițiativele realizate în Moldova cu sprijinul UNESCO, cum ar fi proiectul Transformarea digitală a industriilor creative și culturale, precum și a confirmat că țara noastră este pe cale să finalizeze Programul național de dezvoltare a industriilor creative, inclusiv în baza experienței țărilor UE și a recomandărilor UNESCO.
,,Suntem deschiși să lucrăm cu UNESCO și la salvgardarea patrimoniului cultural imaterial, printre pașii fermi făcuți în acest sens fiind aprobarea Regulamentului privind circulația bunurilor culturale și înființarea Serviciul de circulație și de înregistrare a bunurilor culturale mobile”, a subliniat Sergiu Prodan.
Nu în ultimul rând, oficialul și-a exprimat convingerea că recomandarea de acum două zile a Comisiei Europene, privind lansarea negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova, va ajuta țara noastră să se încadreze mai activ și în circuitul cultural și valoric european.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media