Șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova

Șeful portalului media Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă pe teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă de 10 ani. Acesta a fost expulzat din țară pe motiv că ar fi pus în pericol securitatea informațională a Moldovei.

Potrivit Inspectoratului General pentru Migrație, Denisov are 56 de ani și este cetățean al Federației Ruse. Decizia a fost luată în legătură cu  implicarea acestuia în treburile interne ale Republicii Moldova, fapt care pune în pericol securitatea informațională a țării noastre, se arată în comunicat.

Redacția portalului Sputnik Moldova a scris că, în dimineața zilei de 13 septembrie, ofițerii serviciului de migrație din Republica Moldova au mers la domiciliul jurnalistului, l-au urcat într-o mașină și l-au dus la aeroport.

”Acestuia nu i s-a permis nici măcar să-și împacheteze lucrurile sau să-și ia animalele de companie. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost înștiințat”, afirmă Sputnik.

Ulterior, însărcinatul cu afaceri al Republicii Moldova la Moscova a fost convocat la Ministerul rus de Externe după decizia de expulzare a directorului Sputnik Moldova, Vitalii Denisov. Despre acest lucru a declarat pentru TASS reprezentantul oficial al Ministerul rus de Externe, Maria Zaharova.

Și Guvernul Republicii Moldova a comentat situația. Purtătorul de cuvânt al executivului a menționat că autoritățile au toleranță zero împotriva știrilor false.

Instituția din care făcea parte cetățeanul respectiv se ocupa constant cu atacuri informaționale, minciună, propagandă și dezinformare. Mesajul nostru este unul clar: Vom continua să protejăm interesele cetățenilor noștri, a spus Vodă.

Site-ul Sputnik.md a fost blocat la două zile după ce Rusia a atacat Ucraina, pentru promovarea „de informații ce incită la ură și război, în condițiile stării de urgență”. Însă, agenția Sputnik Moldova a lansat alte trei portaluri online. 

Potrivit legii privind regimul străinilor în Republica Moldova, o persoană poate fi declarată indezirabilă dacă a desfăşurat, desfăşoară ori în privinţa acesteia există indicii temeinice că intenţionează să desfăşoare activităţi de natură să pună în pericol securitatea naţională sau ordinea publică.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media