Şeful ONU pentru drepturile omului afirmă că atât Israelul, cât şi Hamas au comis crime de război

Atât Israelul, cât și Hamas au comis crime de război. Asta a declarat Înaltul Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, Volker Turk, relatează CNN.

„Atrocităţile comise de grupările armate palestiniene pe 7 octombrie au fost odioase, au fost crime de război – la fel ca şi menţinerea continuă a ostaticilor”, a declarat Volker Turk aflat la punctul de trecere Rafah din Egipt, la graniţa cu Gaza. „Pedepsirea colectivă de către Israel a civililor palestinieni este, de asemenea, o crimă de război, la fel ca şi evacuarea forţată ilegală a civililor”, a adăugat el.

„Acţiunile unei părţi nu absolvă acţiunile celeilalte părţi”, a subliniat Volker Turk.

Vorbind despre ajutorul umanitar care a fost livrat prin Rafah, Turk a spus: „Linia de salvare a fost subţiată în mod nedrept şi scandalos”. El a cerut ca mai mult ajutor umanitar să poată fi livrat în enclavă, scrie news.ro.

Israelul a bombardat fără încetare Gaza ca răspuns la un raid transfrontalier al Hamas în sudul Israelului, la 7 octombrie, când bărbaţi înarmaţi au ucis 1.400 de persoane şi au luat aproximativ 240 de ostatici. De atunci, bombardamentele israeliene au ucis peste 10.500 de persoane, inclusiv multe femei şi copii, susţin autorităţile din Fâşia Gaza controlată de Hamas.

„Fac apel – în regim de urgenţă – ca părţile să convină acum o încetare a focului”, a declarat Turk. „Chiar şi în contextul unei ocupaţii de 56 de ani, situaţia este cea mai periculoasă cu care ne-am confruntat pentru oamenii din Gaza, din Israel, din Cisiordania, dar şi la nivel regional”, a subliniat Turk.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media