Școlile din țară vor avea specialiști noi. Despre ce funcții este vorba

În instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal, lista personalului va fi completată cu posturi noi. Modificările în normele de personal urmează a fi operate pentru prima dată după anul 1999, anunță Ministerul Educației și Cercetării.

Potrivit precizărilor MEC, în lista de stat noi vor fi psihologi, psihopedagogi, logopezi, specialiști în resurse umane, asistenți didactici, analiști de date/Administratori de Baze de date.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a spus că completarea a fost necesară, fiindcă vechiul document nu mai corespunde cerințelor actuale privind implementarea eficientă a politicilor în domeniul învățământului.

Schema de încadrare a personalului în instituțiile de învățământ publice se elaborează în fiecare an de către conducerea instituției de învățământ, se avizează de consiliul de administrație al instituției și se aprobă de organul local de specialitate în domeniul învățământului/fondator, în limita normelor de personal stabilite prin ordinul ministrului și a bugetului aprobat pentru instituție.

State noi de personal vor avea și instituțiile de educație timpurie, reglementările în acest sens, fiind în proces de definitivare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media