Sursa: facebook.com/politiarepubliciimoldova

Șase motocicliști au fost depistați sub influența alcoolului, dar și echipați necorespunzător. Ce riscă aceștia

Mai mulți șoferi de motocicletă au fost prinși sub influența băuturilor alcoolice dar și cu vehiculele echipate necorespunzător în ultimele zile. Astfel, în toată țara au fost prinși șase șoferi care au fost sancționați de către Poliția Republicii Moldova.

Conform Poliției Republicii Moldova, în primul caz, un bărbat de 39 de ani a fost depistat cu o concentrație de 0,99 mg/l vapori de alcool în aerul expirat, în timp ce conducea o motoretă Alpha în satul Andrușul de Jos din raionul Cahul.

Cel de-al doilea caz a avut loc în satul Cobîlea din raionul Șoldănești. Conducătorul unei motociclete Ural de 31 de ani, fiind supus testării alcoolscopice, rezultatul în aerul expirat a arătat o concentrație de 0.58 mg/l.

Un alt caz a avut loc în satul Gura Bîcului din raionul Anenii Noi. La ghidon se afla un bărbat de 27 de ani, care a fost stopat pentru lipsa plăcuței de înmatriculare,  dar și nefiind echipat corespunzător. Mai mult, acesta avea o concentrație de 0.54 mg/l vapori de alcool în aerul expirat. 

O motocicletă condusă de un tânăr de 20 de ani, a fost stopată  în satul Cărpineni din raionul Hâncești. Acesta a fost supus testării alcoolscopice, rezultatul fiind de 0.37mg/l vapori de alcool în aerul expirat. Alți doi motocicliști au refuzat să fie supuși testării alcoolscopice.

Poliția informează că vehiculele au fost ridicate și duse la parcarea specială, iar conducătorii motocicletelor sunt cercetați penal.

De la începutul anului curent,  pe teritoriul țării s-au produs 81 de accidente rutiere, în care 7 persoane au decedat, iar altele 78 au fost traumate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media