Ruslan Bolbocean

Ruslan Bolbocean, noul ambasador al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord

Ruslan Bolbocean, secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Intergrării Europene, a fost numit în funcția de ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Hotărârea cu privire la desemnare a fost adoptată în cadrul ședinței Guvernului din 11 octombrie.

Din luna octombrie 2021 până în prezent, Ruslan Bolbocean a activat în calitate de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene. Are experiență de lucru și în cadrul misiunilor diplomatice, fiind anterior ambasador al Republicii Moldova în Ucraina.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost aprobată și eliberarea lui Ruslan Bolbocean din funcția de secretar de stat al MAEIE, începând cu data de 7 noiembrie 2023.

La fel, în funcția de secretar general adjunct al MAEIE a fost desemnată Rodica Crudu, care actualmente activează în cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova.

Rodica Crudu își va începe activitatea în noua funcție începând cu data de 23 octombrie 2023.

Rodica Crudu este doctor în științe economice, conferențiar universitar. A activat la ASEM, inclusiv în calitate de decan al facultății Relații Economice Internaționale. A predat mai multe discipline, printre care „Integrarea Economică”, „Economia Europeană”, „Politici Economice Europene”. Activează la Organizația pnetru Dezvoltarae Antreprenoriatului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media