Sursa: kamnews24.ru

Rusia a adoptat o lege care restricţionează accesul mass-media la alegerile prezidenţiale

Cenzura ia amploare în Rusia. La următoarele alegeri prezidențiale, care vor avea loc în martie 2024, se așteaptă ca actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, să candideze pentru un nou mandat.

Actul legislativ prevede că numai jurnaliştii autorizaţi prin legislaţia în vigoare pot face fotografii şi înregistrări video în secţiile de votare, cu condiţia ca aceasta să nu influenţeze nici votul secret şi nici exprimarea voinţei populare, iar acreditați vor fi doar jurnaliştii care au contracte de muncă cu instituţiile de presă corespunzătoare, ceea ce îi exclude pe liber profesionişti şi pe reporterii independenţi. De asemenea, potrivit documentului, site-urile al căror acces este restricţionat de către autoritatea rusă de reglementare a mass-media (Roskomnadzor) nu pot fi folosite pentru desfăşurarea propagandei electorale.

Pentru a asigura cenzura, autoritățile rusești au închis peste 300 de instituții de presă. Totodată, la jumătatea lunii august, justiţia rusă a ordonat arestarea şefului principalului observator independent al alegerilor din ţară, Golos, în încercarea de a împiedica organizaţia să monitorizeze alegerile prezidenţiale din 2024.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media