Reuniune importantă la Chișinău. Se discută parcursul european al țării

”Moldova a ales calea europeană, democrația și libertatea.” Declarația a fost făcută de președintele Maia Sandu, în deschiderea reuniunii președinților Comisiilor pentru afaceri ale UE și ai Comisiilor pentru afaceri externe din țările Uniunii Europene. Evenimentul se desfășoară la Chișinău și reunește zeci de oficiali europeni, care discută despre parcursul european al țării.

”Noi am ales calea europeană și, în curând, statele UE vor avea și ele de făcut o alegere: acceptarea noastră ca potențiali membri ai familiei europene. Noi nu avem altă alegere. Noi nu vom alege niciodată războiul, nu vrem să alegem sărăcia, nu putem să alegem pentru copiii și țara noastră un viitor al terorii.  Noi nu vrem o societate în care copiii sunt puși la închisoare pentru că gândesc liber sau trimiși să moară într-un război de agresiune. Noi alegem ca toți copiii care vor crește în Moldova să fie liberi să vorbească, să fie liberi să gândească, să fie liberi să trăiască bine acasă”, a declarat Maia Sandu.

La rândul său, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a subliniat că Republica Moldova se poate dezvolta doar într-o comunitate de țări libere și democratice.

”Prezenta voastră aici este un semnal puternic că avem prieteni de nădejde. Este o expresie clară a solidarității voastre față de parcursul european. Moldova se poate dezvolta doar într-o comunitate de țări libere și democratice, unde legile funcționează, iar oamenii pot trăi pașnic și prosper în Uniunea Europeană”, a spus Igor Grosu.

Ambasadorul UE la Chișinău a menționat că Uniunea Europeană crede în viitorul european al Republicii Moldova.

”Moldova este o țară europeană care împărtășește valorile noastre: libertatea, egalitatea, democrația. Cetățenii Republicii Moldova și autoritățile au ales calea integrării și au depus eforturi pentru a avansa pe această cale”, a menționat Jānis Mažeiks.

La Reuniunea „United4Moldova” participă peste 80 de deputați din mai multe state membre ale UE, reprezentanți ai Parlamentului European și diplomați. Pe parcursul zilei, aceștia vor discuta despre perspectiva de integrare europeană a Republicii Moldova și despre cum pot fi sprijinite eforturile țării noastre în parcursul european.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media