Sursa: defenseromania.ro

VIDEO Republica Moldova a beneficiat de peste 60 de milioane de euro din partea României pe parcursul anului trecut

Republica Moldova a beneficiat de peste 60 de milioane de euro din partea Guvernului României pe parcursul anului trecut. Banii au fost alocați pentru implementarea diferitor proiecte. Despre aceasta a anunțat, marți, președinta Comisiei parlamentare Politică externă și integrare europeană de la Chișinău, Ina Coșeru, în cadrul unui briefing susținut alături de președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Titus Corlățean, aflat într-o vizită oficială în țara noastră.

„Dacă este să vorbim despre anul 2023 este important să spunem că peste 60 de milioane de euro au fost investiți de Guvernul României și sunt cele mai mari investiții la nivelul țărilor Uniunii Europene în Republica Moldova pentru a face posibile reformele europene în țara noastră. România este partenerul principal comercial, partenerul comercial numărul 1 în Republica Moldova prin acele 1600 de companii cu capital străin prezente în țara noastră. Și cu peste 6 miliarde de lei investite în economia Republicii Moldova”.

Președintele Comisiei pentru politică externă din Senatul Românei, Titus Corlățean, a ținut să menționeze că țara vecină rămâne pricipalul partener de încredere al Republicii Moldova în drumul către integrarea europeană.

Este o vizită în care ne-am concentrat asupra transformărilor și asupra proiectului european, care avansează, cu pași concreți si substanțiali în Republica Moldova. Bineînțeles, este vorba și de o susținere politică pe care o realizăm din România și, în cazul nostru, în cazul Comisiei pentru politică externă, din perspectiva diferitelor familii politice, din care senatorii României fac parte. 

Titus Corlățean a adus exemplul României care, de la aderarea la Uniunea Europeană a reușit să absoarbă peste 100 de miliarde de euro din fonduri europene. În cadrul vizitei s-a mai discutat despre progresele înregistrate de Republica Moldova în procesul de negociere.

Acest material jurnalistic este realizat în cadrul proiectului „Promovarea avantajelor aderării Moldovei la UE prin exemplul experienței României”, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova. Conținutul acestui material jurnalistic nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA