Regele Charles al III-lea a împlinit astăzi 75 de ani. Cum își marchează suveranul aniversarea

Regele Charles al Marii Britanii a împlinit 75 de ani. Suveranul marchează aniversarea sa prin lansarea unui nou proiect dedicat reducerii sărăciei alimentare şi reducerii deşeurilor, relatează Reuters. Luni, Charles a sărbătorit cu o petrecere, la care au participat reprezentanți ai comunității locale, inclusiv profesori, muzicieni și angajați din sistemul sanitar.

Charles, care este de peste cinci decenii un activist vocal pe probleme de mediu şi un susţinător al economiei sustenabile, va lansa oficial „Coronation Food Project’”, o misiune care îşi propune să reducă numărul celor afectaţi de sărăcia alimentară.

„Nevoia de alimente este o problemă la fel de reală şi de urgentă ca şi risipa alimentară – şi dacă s-ar putea găsi o modalitate pentru a reconcilia diferenţele dintre cele două, atunci ar rezolva două probleme deodată”, a scris Charles într-un articol publicat în „Big Issue”, o revistă vândută de obicei de persoane fără adăpost.

„Sper că acest Coronation Food Project va găsi modalităţile practice de a face exact acest lucru – să salveze surplus alimentar, pe care să-l distribuie celor care au cea mai mare nevoie”.

Alături de regina Camilla, Charles îşi va petrece ziua de naştere vizitând un centru de distribuţie a produselor alimentare. Se va întâlni cu reprezentanţi ai unor lanţuri de mari supermarketuri britanice pentru a discuta modalitatea prin care proiectul său ar putea ajuta la redistribuirea unor alimente care, în caz contrar, ar ajunge la gunoi, scrie Digi24.

Regele Charles al III-lea s-a născut la Palatul Buckingham din Londra, la 14 noiembrie 1948, fiind primul copil al reginei Elisabeta a II-a (1926-2022) şi al prinţului consort Philip, duce de Edinburgh (1921-2021).

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media