Recean, după vizita la Bruxelles: Efortul de transformare a țării a fost apreciat, însă justitia rămâne restanțieră

Republica Moldova urmează să depună eforturile necesare pentru a revigora situația în domeniul justiției. Recomandarea vine din partea oficialilor europeni, a anunțat premierul Dorin Recean, care recent a întreprins o vizită la Bruxelles.

Împreună cu colegii, ne-am văzut cu președinta Ursula von der Leyen, cu mai mulți comisari europeni. Efortul nostru de transformare a țării a fost apreciat, de aliniere la standardele europene. Ca întotdeauna, pentru a câta oară, ei au demonstrat solidaritatea cu noi, și un efort enorm de susținere. Totodată, justitia rămâne  restantieră, ne trage înapoi.  Fac apel la oamenii din justitie, care sunt corecți, integri sa facă un pas înainte. Pentru că toată lumea vede că avem o mulțime de corupți, care, în loc să facă pușcărie, umblă prin oraș, continuă activitatea infracțională, continuă activitatea de corupere”, a spus Dorin Recean în debutul ședinței Guvernului din 27 octombrie.

În context, potrivit prim-ministrului, Cabinetul de miniștri urmează să aprobe Planul național de aderare la Uniunea Europeană.

Acest document este foarte important pentru ca noi să avansăm în acest proces și, către 2030 sa fim parte a familiei europene”, a specificat Dorin Recean.

Proiectul Hotărârii de Guvern cu numărul unic 850 care constituie Planul Național de acțiuni pentru aderare la UE a fost inclus pe agenda ședinței, la propunerea ministrului afacerilor Externe și Integrării Europene.

 

 

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media