Sursa: tribuna.md

Reacția lui Alexei Lungu în urma excluderii partidului ,,Șansă” din cursa electorală

Alexei Lungu a venit cu o reacție după ce Comisia Situații Excepționale a decis excluderea partidului ,,Șansă” din cursa electorală. El se arată indignat și a menționat că acțiunea autorităților reprezintă o crimă împotriva poporului.

„Ați auzit cu toții vocea tremurândă a lui Dorin Recean atunci când a vorbit despre scoaterea partidului ,,Șansă” din cursa electorală. O voce tremurândă care înțelege ce înseamnă condamnarea la CEDO, răspunderea penală pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și uzurparea puterii în stat. Vreau să mă adresez celor de la guvernare. Astăzi, i-ați lipsit pe cetățeni de proiecte de infrastructură, de o viață mai bună. Dar asta nu-i nimic”, a declarat Alexei Lungu, într-un clip video distribuit pe pagina sa de Facebook.
Comisia Situații Exepționale a dispus anularea înregistrării concurenților electorali desemnați de partidul politic „Șansă” în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Anunțul a fost făcut vineri seara de premierul Dorin Recean, care a anunțat că decizia CSE este luată din considerente de securitate națională în condițiile unui război hibrid purtat de Rusia în Moldova.
„Se anulează înregistrarea concurenților electorali desemnați de către partidul politic Șansa în cadrul alegerilor locale generale din 5 noiembrie. Comisia Electorală Centrală, prin intermediul Consiliilor Electorale de Circumscripție va asigura informarea imediată a tuturor birourilor electorale ale secțiilor de votare despre prezenta măsură care cel târziu până la sfîrșitul zilei de 4 noiembrie vor aplica ștampila cu mențiunea retras în toate buletinele de vot, în dreptul tuturor concurenților electorali din partea Partidului Șansa. Acest lucru este despre securitatea națională și că implicarea unui actor străin inamic în procesul electoral, procesul fundamental democratic al Republicii Moldova nu va fi admis. Din alegeri este scoasă o grupare criminală organizată nu un partid politic. Miza nu este politica, campaniile electorale, ideologia. Miza este suveranitatea statului Republica Moldova”, a declarat Recean într-un briefing de presă.
Menționăm că, Comisia Situații Excepționale a luat decizia după ce SIS i-a transmis un raport în care descrie și demonstrează atacurile Federației Ruse asupra Republicii Moldova. Partidul „Șansă” este afiliat fugarului Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „frauda bancară” și anunțat în căutare internațională.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media