Sursa: rfi.ro

Putin la Beijing: „Relația cu Ungaria ne aduce doar satisfacție”

Președintele rus, Vladimir Putin, s-a întâlnit, marți, la Beijing, cu singurul său aliat din Uniunea Europeană, Viktor Orban. Premierul ungar și liderul de la Kremlin și-au reafirmat „angajamentul comun” pentru legături bilaterale strânse, în ciuda tensiunilor internaționale legate de războiul din Ucraina.

Ungaria, singurul partener european al Rusiei după invadarea Ucrainei, a încercat să blocheze în mai multe feluri ajutorul Uniunii Europene pentru Ucraina, pentru a face față crizei războiului. Tot Ungaria procură gaze și resurse petroliere în cantități mari de la Rusia. Acest lucru se datorează relației pe care o are prim-ministrul ungar Orban și președintele rus, Vladimir Putin. Liderul rus a declarat că relația cu Ungaria îi aduce satisfacție, ea fiind una dintre puținile țări care, în contextul crizei geopolitice, are relații „menținute” și „dezvoltate” cu țara sa.

„În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi oportunitățile pentru menținerea contactelor și dezvoltării relațiilor sunt foarte limitate, în orice caz, ne aduce doar satisfacție faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt meținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria”, a declarat Putin.

Purtătorul de cuvânt a lui Viktor Orban a spus că Orban a subliniat, în discuția sa cu Putin, că este crucial pentru Europa, inclusiv pentru Ungaria, ca sancțiunile împotriva Rusiei și luptele din Ucraina să se încheie, iar fluxul de refugiați să se oprească.

Putin și Orban se află într-o vizită oficială la Beijing, pentru a participa la un forum din cadrul Inițiativei Belt and Road.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media