Progresul Republicii Moldova în implementarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a prezentat realizările în procesul de integrare în Uniunea Europeană. Totodată, autoritățile au anunțat și pașii următori care trebuie întreprinși pentru asta.

Primele reforme au fost realizate în domeniul justiției, ajustând legea în conformitate cu recomandările de la Veneția, dar și aplicarea consecventă a controalelor de integritate. Urmează selectarea noului procuror general, finalizarea procedurii de pre-vetting pentru Consiliul Superior al Magistraturii etc. Următoarea reformă realizată este adoptarea Codului Electoral revizuit, dar și aplicarea lui în premieră la următoarele alegeri locale.

De asemenea, în document se arată a fost îmbunătățită lupta cu corupția, anume prin modificarea anumitor legi, cum ar fi judecarea în lipsa persoanei, deoligarhizarea, lupta cu propaganda la televizor, crimei organizate, reforma administrației publice, finalizarea reformei gestionării publice și consolidarea protecției drepturilor omului.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media