pădure
pădure

Programul Național de Împădurire. Vor fi plantați copaci pe o suprafață de peste 140 de mii de hectare

Pe o suprafață de 145 mii de hectare vor apărea păduri noi. Campania de plantare începe în curând și va dura până la finele anului curent, anunță Ministerul Mediului.

 

În data de 11 noiembrie, Ministerul Mediului și Agenția Moldsilva, sub egida Președintelui Republicii Moldova, doamna Maia Sandu, anunță demararea Programului Național de Împădurire ce prevede reabilitarea și crearea de păduri noi, pe o suprafață de 145 mii ha, pe parcursul a 10 ani – 2023-2032”, se arată în comunicatul emis de Minister.
Potrivit reprezentanților instituției, au fost prelucrate terenuri disponibile pentru plantări cu o suprafață totală de 4000 ha, iar în pepinierele întreprinderilor silvice a fost organizată inventarierea, ce a estimat o cantitate de aproximativ 35 mln. de puieți disponibili pentru plantare.
În context, Ministerul Mediului lansează apelul către întreaga țară pentru participarea la lucrările de plantare.
Reușita unor asemenea măsuri de amploare ține de consolidarea eforturilor întregii societăți”, se arată în mesajul responsabililor de la Minister.
Informațiile cu privire la organizarea Campaniei de plantare din această toamnă, suprafețele disponibile și perioadele, în care oricine poate participa activ la plantări, pot fi găsite pe pagina web și Facebook ale Agenţiei „Moldsilva”, www.moldsilva.gov.md, prin accesarea rubricii „Participă la plantări toamna 2023”.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media