MEC

Profesoară din Chișinău, eliberată din funcție după un mesaj antisemit transmis în timpul orelor

Ministerul Educației și Cercetării informează despre eliberarea din funcție a unei profesoare de Educație pentru societate, care activa la o instituție de învățământ din Capitală. În timpul lecției, aceasta ar fi transmis un mesaj antisemit, care a provocat un val de reacții în societate.

În cadul unei conferințe de presă susținută marți, 7 noiembrie, Secretarul de Stat al Ministerului Educației și Cercetării, Valentina Olaru, a precizat că profesoara benevol a depus cererea de demisie, conștientizând gravitatea acțiunilor comise.

Reiterăm în acest context îndemnul față de profesori de a promova pacea, toleranța, incluziune și respectul pentru demnitatea umană”, a subliniat secretarul de Stat al MEC.

Potrivit presei, este vorba despre cazul în care o profesoară le-ar fi spus elevilor că „Hitler a început un lucru bun, dar nu l-a dus până la capăt – să extermine toți evreii”. Urmare a acestui incident, MEC a solicitat administrației instituției întrunirea Consiliului de Etică și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.

Tot atunci, reprezentanții Ministerului au declarat că condamnă cu fermitate cazurile de manifestare a comportamentelor și mesajelor extremiste și de subminare a demnității și drepturilor omului de către angajații sistemului educațional.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media