Primăria Chișinău: Ion Ceban conduce detașat în rezultatele preliminare

După numărarea a 304 procese verbale din cele 305, Ion Ceban, candidatul Partidului MAN la funcția de primar al municipiului Chișinău, conduce cursa electorală cu 50,58% din voturi. În spatele acestuia se află Lilian Carp, candidatul PAS, care a acumulat 28,27 % din voturi. Datele preliminare au fost prezentate de Comisia Electorală Centrală.

 

Competiția pentru scaunul de primar al Municipiului Chișinău este mai strânsă ca niciodată, cu un total de 27 de candidați în cursă, cu nouă mai mult decât în precedentele alegeri locale din 2019. Rezultatele preliminare indică un avans semnificativ pentru Ion Ceban, canditatul Partidului Mișcarea Alternativa Națională, care a obținut peste 50% din voturile numărate până în prezent. În urma sa, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Lilian Carp, se clasează pe poziția a doua cu 28,27% din sufragii

Pe locul trei se află candidatul Partidului Socialiștilor, Adrian Albu, cu 4,52%.  Pe locul patru candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Victor Chironda – 3,82%, iar pe locul cinci candidatul Partidului politic „Renaștere”, Vasile Bolea – 2,41%.  Pe locul șase candidatul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc – 2,1%.

Potrivit Codului Electoral, candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a obținut mai mult de jumătate din voturi. În cazul în care niciun candidat nu are mai mult de jumătate din numărul de voturi, în termen de 2 săptămâni se organizează al doilea tur de scrutin cu primii 2 candidați.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media