bec, energie electrică
sursa: anre.md

Prețul la energia electrică ar putea scădea. Premier Energy a depus o solicitare la ANRE

Prețul la energia electrică ar putea scădea. Premier Energy a depus o solicitare la ANRE, prin care cere micșorarea tarifelor la energia electrică furnizată atât consumatorilor casnici, cât și noncasnici.

Conform cererii, pentru consumatori casnici furnizorul solicită aprobarea unui tarif de 2,41 lei per kWh.

Potrivit purtătroului de cuvânt al ANRE, Galina Sanduța, solicitarea presupune o reducere cu 16 bani, comparativ cu actualul tarif de 2,57 lei.

Pentru cei conectați la rețeaua de tensiune medie Premier Energy cere un tarif de 1,92 lei/1 kWh, iar pentru cei conectați la rețeaua de tensiune înaltă – 1,73 lei/1 kWh.

La baza acestei solicitări se află prețurile de procurare a energiei electrice pentru necesitățile consumatorilor finali, tarifele în vigoare pentru serviciile de transport și pentru serviciile de distribuție a energiei electrice, ultima prognoză a indicatorilor macroeconomici publicată în luna octombrie curent, precum și costurile și veniturile aferente dezechilibrelor”, se arată în textul solicitării.

De menționat că, pentru consumatorii casnici, tariful la energia electrică s-a ieftinit cu 63 de bani la  începutul luni iulie, fiind stabilit prețul de 2,57 lei. Tariful anterior era de 3,20 de lei/kWh.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media