Pretendenții la funcția de primar în municipiile Chișinău și Bălți pot depune actele de înregistrare în cursa electorală

Comisia Electorală Centrală anunță că persoanele care vor să candideze la funcția de primar sau consilier în municipiile Chișinău și Bălți pot depune actele de înregistrare, începând din 19 septembrie. CEC are la dispoziție 7 zile să examineze dosarul.

Astfel, printre actele pe care partidele politice, blocurile electorale și candidații independenți trebuie să le prezinte la consiliile electorale de circumscripție se numără cererea în formă scrisă, declarația candidatului privind consimțământul de a candida, declarația de avere și declarația privind suspendarea, pe durata mandatului, a funcțiilor incompatibile cu funcția de primar.

Alegerile locale generale din luna noiembrie se vor desfășura după prevederile noului Cod Electoral, votat anul trecut. A fost modificată vârsta minimă pentru candidați, de la 25 la 23 de ani, iar candidații independenți trebuie să colecteze nu mai puțin de 100 de semnături. Totodată, un alegător poate semna pentru mai mulți candidați independenți.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media