bec, energie electrică
sursa: anre.md

Preț mai mic la energia electrică. ANRE a aprobat noile tarife

Veste bună pentru consumatori: curentul electric a fost ieftinit pentru consumatorii Premier Energy și pentru cei de la FEE Nord. Noile tarife au fost aprobate vineri, 10 noiembrie, de Consiliul de Administrare al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Prin urmare, o ieftinire semnificativă a fost aprobată pentru consumatorii FEE Nord – de 32 de bani. Astfel persoanele din nordul țării vor achita 2,88 lei/kWh.

Pentru consumatorii din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, curentul electric se ieftinește cu 18 bani. Aceștia vor achita  2,39 lei/kWh.

Reamintim că Premier Energy a depus o solicitare la ANRE, în data de 7 noiembrie, prin care cerea micșorarea tarifelor la energia electrică furnizată atât consumatorilor casnici, cât și noncasnici. Conform cererii, pentru consumatori casnici furnizorul solicita aprobarea unui tarif de 2,41 lei per kWh, cu 16 bani mai puțin decît tariful care era în vigoare la moment.

De menționat că, pentru consumatorii casnici, tariful la energia electrică s-a ieftinit cu 63 de bani la  începutul luni iulie, fiind stabilit prețul de 2,57 lei. Tariful anterior era de 3,20 de lei/kWh.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media