Marcelo Rebelo de Sousa
Marcelo Rebelo de Sousa

Președintele Republicii Portugheze sosește într-o vizită oficială la Chișinău

Luni și marți, în țara noastră se va afla într-o vizită oficială Președintele Republicii Portugheze. Potrivit președinției de la Chișinău, Marcelo Rebelo de Sousa, se va afla în zilele de 30-31 octombrie în Republica Moldova, la invitația Președintei Maia Sandu.

Oficialul portughez va fi întâmpinat cu onoruri militare luni, la Președinția Republicii Moldova, după care va avea întrevederi cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și cu membrii delegațiilor. Ulterior, cei doi șefi de stat vor susține o conferință de presă comună, accesul mass-media se va face în baza legitimațiilor de presă și a acreditărilor.

Pe parcursul zilei, Președintele portughez se va întâlni cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu Prim-ministrul Dorin Recean și va depune flori la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt.

În a doua zi a vizitei, Rebelo de Sousa va avea discuții cu studenții Facultății de Drept și ai Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative ai Universității de Stat din Moldova.

Președinta Maia Sandu și omologul său portughez vor participa la un forum organizat de Agenția de Investiții în cadrul căruia companiilor portugheze prezente în regiune li se vor  prezenta oportunitățile din Moldova. În marja evenimentului va avea loc și ceremonia  de semnare a Memorandumului de înțelegere între agențiile de investiții din ambele țări.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media