Preşedintele Franței cere un armistiţiu între Israel şi Hamas. ”Civilii trebuie protejați”

Preşedintele francez Emmanuel Macron a îndeamnat, pentru prima oară, ”să se acţioneze în favoarea unui armistiţiu” între Israel şi Hamas, în deschiderea Conferinţei Umanitare privind Fâşia Gaza, la Paris. Oficialul a subliniat asupra necesităţii protejării civililor şi a anunţat un ajutor în valoare de 100 de milioane de euro din partea Franţei, relatează AFP.

”Urgent este să acţionăm în vederea protecţiei civililor. Pentru asta este necesară foarte rapid o pauză umanitară şi trebuie să acţionăm în vederea unui armistiţiu”, îndeamnă şeful statului francez.

Emmanuel Macron a anunţat un angajament al Franţei în valoare de 100 de milioane de euro.

”De la 7 octombrie, Franţa a anunţat ajutoare umanitare suplimentare (în valoare) de 20 de milioane de euro şi vom creşte acest efort la 100 de milioane de euro în 2023”, a anunţat el, potrivit news.ro.

Anul trecut, Franţa a acordat un ajutor de dezvoltare, pe care unii deputaţi au vrut să-l suspende, în valoare de 95 de milioane de euro.

Este ”absolut indispensabil” ca civilii din Fâşia Gaza să fie protejaţi”,  a continuat Emmanuel  Macron şi a subliniat că nu pot să existe standarde duble în privinţa protecţiei vieţii omeneşti.

”Nu este negociabil”, a tunat Emmanuel Macron.

El a reiterat că Israelul are ”dreptul să se apere şi datoria de a-i proteja pe-ai săi”, dar a subliniat şi că Guvernul israelian are totodată ”o responsabilitate eminentă (…) de a respecta dreptul şi de a proteja civilii”.

”Lupta împotriva terorismului nu poate merge niciodată fără reguli”, a insistat el.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media