sursa: theirishtimes.com

Preşedintele Comitetului Crucii Roşii, despre situaţia umanitară din Gaza: „Este un eşec catastrofal”

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a cerut o de-escaladare imediată a ostilităţilor din Gaza şi livrarea de ajutoare umanitare, potrivit CNN, transmite news.ro.

”Este inacceptabil că civili nu au niciun loc sigur unde să meargă în Gaza, în mijlocul bombardamentelor masive şi cu un asediu militar nu este posibil, în prezent, nici un răspuns umanitar adecvat. Este un eşec catastrofal pe care lumea nu trebuie să îl tolereze”, a afirmat preşedintele Comitetului Internaţional al Crucii Roşii, Mirjana Spoljaric.

Spoljaric a adăugat că ”imperativul imediat trebuie să fie salvarea de vieţi” prin asigurarea de servicii medicale, apă şi electricitate în Gaza.

”Potrivit dreptului umanitar internaţional, părţile sunt obligate să cruţe civilii de efectele operaţiunilor militare în orice moment, să facă distincţie între civili şi ţinte militare şi să nu folosească niciodată scuturi umane pentru a preveni atacarea obiectivelor militare”, a afirmat Spoljaric.

Crucea Roşie a cerut, de asemenea, ”eliberarea imediată a tuturor ostaticilor” şi a reiterat oferta anterioară a organizaţiei de a facilita orice operaţiune de eliberare de ostatici.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media