Sursa: facebook.com/MinisterulAfacerilorInterneRM

Polițiștii au fost instruiți în combaterea traficului ilicit de droguri online

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au fost instruiți pentru combaterea traficului ilicit de droguri online în perioada 7 și 9 noiembrie 2023. Inspectoratul General al Poliției a fost gazda cursului specializat de instruire ,,Combaterea traficului ilicit de droguri în mediul online (Darknet)”.

Activitatea a fost organizată de către Ministerul Afacerilor Interne, de comun cu Institutului Interregional al Națiunilor Unite privind Crima și Justiția (UNICRI) în contextul implementării proiectului național ,,Consolidarea pregătirii și răspunsul Moldovei la implicarea amenințărilor de securitate” și a fost realizată de către experți din Franța, Marea Britanie, Polonia și Olanda.
Instruirea are drept scop dezvoltarea capacităților angajaților implicați în procesul de investigații, în mediul online. Mai mult ca atât, aceasta va oferi participanților o imagine de ansamblu asupra tendințelor recente în ceea ce privește traficul de droguri pe teritoriul zonelor de producție și de tranzit, contribuind la îmbunătățirea cooperării în cadrul operațiunilor comune”.
Totodată, va crește gradul de conștientizare cu privire la oportunitățile și instrumentele disponibile de aplicare în cadrul procesul de investigație.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media