Polițista care a provocat un accident la Briceni, plasată în arest preventiv pentru 15 de zile

Șoferița care a provocat un accident rutier la ieșirea din orașul Briceni, angajată a Poliției de Frontieră, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Informația a fost confirmată pentru info1.md de către purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale.

Pe faptul accidentului rutier, produs la data de 26 octombrie în orașul Briceni, soldat cu moartea unei bicicliste, a fost pornită o cauză penală, conform bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de încălcare a regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, încălcare care a cauzat din imprudență decesul unei persoane”, se precizează în nota informativă.

Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Briceni au solicitat Judecătoriei Edineț, sediul Briceni, prin demers, aplicarea măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința învinuitei. Instanța a admis partial demersul procurorilor și a dispus aplicarea arestului preventiv pentru 15 zile.

Dacă va fi recunoscută vinovată, șoferița riscă să ajungă la închisoare pe un termen de la 3 la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Reamintim că tragedia s-a produs pe șosea, la ieșire din orașul Briceni. O femeie a murit după ce bicicleta cu care se deplasa a fost lovită de o mașină.

Oamenii legii anunță că accidentul s-ar fi produs din cauza ploii dense și a ceții. Șoferița nu ar fi observat victima pe motiv că aceasta nu  purta vestimentație cu elemente reflectorizante.

Citește și: O nouă tragedie pe șosea. O biciclistă, spulberată de o mașină

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media