Poliția anunță restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj în perioada caniculară

Unitățile de transport cu o greutate de peste 20 tone nu au dreptul să circule pe anumite drumuri  în  perioada caniculară, mai cu seamă în zilele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Anunțul a fost făcut de Inspectoratul General al Poliției.

În context, șoferii sunt atenționați că restricțiile sunt prevăzute pe porțiuni de trasee din țară, care sunt semnalizate cu indicatoare de interzicere și restricție a masei limitate.
Aceste restricţii de circulație nu vizează transportul de pasageri, vehiculele care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea cât și lichidarea situaților excepționale.
În acest context, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze în orele când temperatura de afară nu depășeste 30 de grade Celsius.
Potrivit IGP, scopul interdicţiei este de a preveni deteriorarea părții carosabile cu îmbrăcăminte rutieră din beton asfaltic. Persoanele fizice care vor ignora aceste norme riscă amendă de la 3000 până la 4500 lei, iar cele juridice de la 12 000 la 15 000 de lei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media