Crăciunul pe stil nou se apropie, iar piețele și magazinele sunt tot mai aglomerate. Printre rafturi și tarabe, cumpărătorii își calculează atent bugetul și aleg cu grijă unde să-și facă proviziile pentru masa de sărbătoare. Cele mai solicitate rămân produsele din carne, peștele, dulciurile și vinul spumant.
În Piața Centrală din capitală, oamenii mișună de dimineață pentru a face cumpărături pentru masa de sărbătoare. Cozi se formează la tarabele cu pește și carne, dar și la cele cu dulciuri, însă comercianții spun că vânzările merg mai prost. Unul dintre motive este că mulți preferă să cumpere din magazine.
”Când e vara sunt foarte mulți cumpărători dar cum se răcește ei se duc toți la marketuri, la magazine.”
”Se uită la prețuri, nu mai cumpără ca în ani, sincer, anul trecut a fost mult mai bine, anul acesta foarte puțini.”
Cei care au venit să facă cumpărături pentru masa de Crăciun optează în special pentru pește și carne.
”Răcituri, ca de obicei, găluște, fripturică cu măliguță.”
”Hecul mai mult se cumpără. Și scrumbia, trescaua și oconiu și roșu. Chiar dacă e scump, la piață e cu mult mai ieftin”.
Comercianții spun că și dulciurile sunt la mare căutare.
”Dulciurile se întreabă cel mai mult. Și covrigei și bombonele și turtele și o bucățică de halva.”
Cumpărători spun că așteaptă cu nerăbdare Crăciunul, o sărbătoare care reunește familiile.
În cadrul familiei, cu rudele împreună, cu toți împreună cu copiii, cu rudele, cu apropiații.”
”Vom sta, ne vom odihni, vom culca copiii și vom bea câte un păhărel.”
Pe 25 decembrie este marcat Crăciunul pe stil nou, iar angajații din sectorul bugetar beneficiază mâine de o zi de odihnă.

