cdf.md

Peste 4600 de cazuri de violență în familie au fost raportate în țara noastră în primele luni ale anului curent

Peste 4600 de cazuri de violență în familie au fost raportate în țara noastră în primele luni ale anului curent. Datele au fost prezentate de șeful Inspectoratului General al Poliție, Viorel Cernăuțeanu, în cadrul evenimentului de lansare a campaniei „Siguranța familiei tale contează! Informăm, Educăm, Protejăm”. Prin intermediul acesteia, autoritățile își propun să informeze și să sensibilizeze societatea în privința violenței în familie.

 

”Dacă facem o simplă analiză a anilor 2022-2023, o să vedem o scădere neesențială a violenței în familie. Sunt peste 15 000 de sesizări în adresa poliției, acolo unde vorbim de violență în familie. O mare parte dintre acestea sunt cu consecințe foarte grave. În primele 4 luni ale acestui an, avem peste 4600 de sesizări cu privire la violență în familie. Și cel mai grav este că avem peste 319 cazuri acolo unde constatăm fapte infracționale” , a menționat Șeful Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu.

În perioada 15 mai-15 iunie, oamenii legii vor merge în instituțiile de învățământ din țară pentru a informa elevii despre riscurile violenței în familie.

În cadrul evenimentului a fost semnat un acord de colaborare încheiat între Inspectoratul General al Poliției și Agenția Națională pentru Prevenirea și Combaterea Violenței împotriva Femeilor și a Violenței în Familie, care are scopul unui parteneriat activ în diminuarea în continuare a acestui fenomen nociv și sporirea securității în rândul cetățenilor.

”Ne dorim ca femeile și fetele din Republica Moldova să aibă încredere în autorități. Atunci când se vor adresa, noi, ca sistem, le vom răspundem corespunzător. Ultimele cazuri din țară au arătat încă o dată cât de mult avem de muncit noi, ca instituție de stat, cetățenii noștri, organizațiile și partenerii noștri. În prezent, lucrăm la pilotarea unui program care o să-l desfășurăm în 3 localități, care va dura 1,5 ani, unde vom întreprinde acțiuni concrete, unde vom face a evaluare a riscurilor în familii”, a spus directoarea ANPCV, Viorica Țîmbalari

Violenţa domestică ucide zilnic câte 200 de femei din întreaga lume. În Republica Moldova, 7 din 10 femei din sate şi 6 din 10 femei din orașe au suferit pe parcursul vieţii de cel puţin un tip de violenţă din partea partenerului, arată datele unui studiu realizat de Biroul Național de Statistică.

politia.md

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media