Peste 300 de milioane de copii trăiesc în sărăcie extremă

Mai mult de 300 de milioane de copii din întreaga lume trăiesc într-o situaţie de sărăcie extremă, arată datele unui nou raport al Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii şi al Băncii Mondiale.

Deşi numărul copiilor care trăiesc cu mai puţin de 2,15 dolari pe zi a scăzut între 2013 şi 2022, efectele pandemiei asupra economiei au întrerupt acest progres, potrivit raportului, scrie Agerpres, preluând EFE și Digi24.

Aproximativ 30 de milioane de copii ar fi ieşit din situaţia de sărăcie extremă în ultimii trei ani dacă nu ar fi fost perturbările cauzate de COVID-19, estimează analiza UNICEF și BM. Pe regiuni, Africa Subsahariană este cea mai afectată. Nu numai că acolo 40% dintre copii trăiesc într-o sărăcie extremă, dar regiunea reprezintă o pondere tot mai mare din cifra globală a sărăciei infantile.

Potrivit UNICEF şi Băncii Mondiale, obiectivul de eliminare a sărăciei extreme infantile până în 2030 nu va fi atins dacă se menţine cursul actual. O altă concluzie a raportului este că, din populaţia care trăieşte în sărăcie extremă, copiii reprezintă 50%, deşi constituie doar o treime din locuitorii planetei.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media