Peste 10.000 kg de margarină, distruse de ANSA din cauza depășirii limitei de acizi grași

Peste zece mii de kilograme de margarină au fost nimicite de angajații Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, după ce în acest lot a fost depistată o concentrație de acizi grași mai mare decât limita prevăzută de legislație.

„În urma acțiunilor inspectorilor ANSA, lotul de margarină neconform a fost plasat sub reținere oficială și supus prelucrării la o fabrică de procesare a uleiurilor uzate. Toate acțiunile s-au desfășurat sub supravegherea nemijlocită a inspectorilor ANSA, fiind modificate proprietățile produsului astfel încât să nu poată fi utilizat în scop alimentar.”, a spus Mariana Gratii, comunicator ANSA.

ANSA precizează că operatorii din industria alimentară pot utiliza grăsimi vegetale doar dacă respectă limitele maxime de contaminanți prevăzute de legislație. Nimicirea margarinei are loc la câteva zile după ce Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a distrus un lot de peste 300 de kilograme de ceai de import, care depășea limita maximă admisă de Clorpirifos, un pesticid extrem de periculos pentru sănătate.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA