Percheziții de amploare în dosarul finanțării ilegale a partidelor. Peste 700 de mii de lei, ridicați de oamenii legii

Procuratura Anticorupție, în comun cu Centrul Național Anticorupție și Serviciul de Informații și Securitate au efectuat peste 20 percheziții în Chișinău, Bălți, Sîngerei și Edineț, în dosarul finanțării ilegale a partidelor politice. Percheziții au avut loc și în 9 automobile.

În rezultatul acestora, au fost ridicate mijloace bănești în sumă de 189 200 lei, 25 415 euro, 2 430 dolari și 4 500 franci elvețieni. Totodată, oamenii legii au depistat şi ridicat documente, telefoane mobile, calculatoare și înscrisuri de ciornă.

O persoană a fost reținută, fiind învinuită de finanțarea partidelor politice, a grupurilor de inițiativă, sau a concurenților electorali din surse interzise de lege și spălare de bani. Procuratura nu precizează despre cine este vorba.

Cert este că în cadrul aceluiași dosar sunt vizați și doi deputați, Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan. În privința celor doi, procurorul general interimar a solicitat Parlamentului ridicarea imunității.

Tot în aceeași zi, candidatul partidului Ligii Orașelor și Comunelor, Mihail Bagas, a fost reținut de PA și CNA, într-un dosar de finanțare ilegală a partidelor și coruperea alegătorilor.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media