Trimis pe banca acuzaților

Patru polițiști de frontieră riscă să ajungă după gratii. Cum facilitau trecerea transportatorilor

Patru angajați ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră (IGPF) și două persoane fizice au fost trimiși pe banca acuzaților. Aceștia sunt învinuiți de mai multe episoade de corupere pasivă și trafic de influență.

Potrivit procurorilor, cei șase învinuiți au pretins și primit mijloacelor financiare ce variau între 50 și 700 euro, pentru a facilita trecerea frontierei Republicii Moldova cu România, a transportatorilor de pasageri, fără a fi supuși controlului de rigoare la trecerea frontierei.

De asemenea, aceștia ar fi declarat că pot influența angajați ai Serviciului vamal, pentru a nu supune procedurii de vămuire bunurile importate de transportatori.

Persoanele acuzate pledează nevinovate, cu excepția uneia care-și recunoaște vinovăția.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă pedeapsă sub formă de amendă în mărime de până la 200 de mii de lei sau detenție pe un termen de până la 7 ani.

Procuratura Anticorupție precizează că cauza penală vizată a fost disjunsă din cadrul unei cauze mai complexe, pornite în ianuarie 2021, investigarea căreia a fost efectuată de un grup comun de investigaţie constituit din autoritățile competente ale Republicii Moldova și ale României.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media