Patru platforme de aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD, construite în Moldova

În Moldova au fost construite patru platforme de aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD. Acestea sunt amplasate în municipiile Chișinău, Bălți și Cahul, în apropiere de spitale. Acest lucru va ajuta ca elicopterele să funcționeze 24 de ore, șapte zile pe săptămână, sporind astfel capacitatea operațională de a acorda îngrijiri medicale.

Cele patru platforme de aterizare-decolare a elicopterelor au fost construite de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în cadrul Proiectului transfrontalier România- Republica Moldova „Îmbunătățirea infrastructurii de operare a Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare SMURD-2. Obictivul acestuia este de a crește siguranța și protecția populației.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate, prin Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020.

Bugetul total al proiectului este în valoare de 10 026 409,71 euro, dintre care 6,4 milioane reprezintă finanțare nerambursabilă.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media