Profimedia Images

Orașul Grindavik din Islanda este aproape pustiu. Locuitorii au părăsit orașul din cauza erupțiilor vulcanice

Grindavik, un oraș din Islanda, a devenit pustiu. Magazinele, școlile și blocurile sunt abandonate, în urma evacuării a mii de persoane din cauza riscului unei erupții vulcanice iminente. Magma s-ar fi apropiat de limita orașului, ajungând la o adâncime de aproximativ 500 de metri.

 

În Grindavik, locuitorii se tem de o posibilă erupție vulcanică iminentă. Recent, o crăpătură mare a apărut în centrul orașului, afectând o arteră de circulație principală. Seria de cutremure persistă, iar bucăți de asfalt continuă să se desprindă și să cadă în groapa nou formată.

Taxa discutată în Parlamentul Islandei ar urma să aibă un cuantum de 0,08% din impozitul de proprietate, iar banii ar urma să fie direcționați spre construcția de baraje în fața lavei în cazul erupțiilor vulcanice. Taxa ar urma să fie temporară, pentru o perioadă de trei ani. Se estimează că ar duce la strângerea a 6,5 milioane de euro la buget, scrie Digi24

În Islanda, un număr de peste o mie de cutremure a fost înregistrat într-un interval scurt de timp, ca urmare a activității unui vulcan care amenință să erupă. Întreaga populație a unui oraș, aproape 4.000 de persoane, a fost nevoită să evacueze. Seismele repetate au provocat crăpături în sol, drumuri deteriorate și temeri intense printre locuitori. Autoritățile anticipă o erupție vulcanică de amploare.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media