Demisia Veronicăi Dragalin de la cârma Procuraturii Anticorupție a stârnit reacții în rândul opoziției. Lideri politici precum Igor Dodon, Dinu Plîngău, Ion Chicu și Igor Munteanu au criticat guvernarea și au pus sub semnul întrebării independența justiției în Republica Moldova.
Fostul președinte Igor Dodon a declarat că demisia lui Dragalin demonstrează eșecul reformei justiției promovate de PAS și susținute financiar de SUA.
„Prin demisia procurorului anticorupție Dragalin, „reforma justiției”, organizată de PAS, inclusiv cu bani americani, a falimentat definitiv. demisia procurorului Dragalin este doar un indiciu că cei care nu se supun în totalitatea puterii politice vor fi striviți și alungați din funcțiile de decizie. Avem dictatură și cenzură în Republica Moldova, finanțate cu bani străini”, a scris Dodon.
Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău, a criticat gestul Veronicăi Dragalin. El a scris că a transmis un „semnal prost” procurorilor care ar fi dorit să fie independenți de influența politică.
„Veronica Drăgălin a dat un semnal prost tuturor procurorilor care ar fi pretins să fie independenți de politic. E clar, justiția nu poate fi independentă, iar orice procuror sau judecător care va îndrăzni să nu execute comenzi, să nu se implice în campania electorală sau să deschidă vreun dosar penal pe omul din partid va pierde confruntarea. Dragălin a capitulat când legea încă nici nu a fost votată în prima lectură și a demonstrat că nu neapărat are suficient caracter de procuror ca să facă față presiunilor psihologice”, a comentat Plîngău.
Membrul Blocului politic Alternativa Ion Chicu a reacționat ironic la demisia Veronicăi Dragalin.
„Pleacă ‘bioloaga’, s-a terminat și mitul despre ‘procuror european/american’…”, a scris Chicu.
Liderul partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Igor Munteanu, a catalogat demisia lui Dragalin drept „regretabilă”.
„…retragerea susținerii politice nu înseamnă sub nicio formă pierderea mandatului din partea cetățenilor, și nici scoaterea mănușilor albe nu ar fi trebuit să descurajeze șeful PA, care are obligația să reziste pe durata întregului său mandat legal de 5 ani. Motivele demisiei sunt legate strict de comasarea PA/PCCOCS, care se discută în acest moment în comisiile Parlamentului, ca un fapt care nu mai poate fi contestat dintr-un unghi strict politic”, a declarat Munteanu.