ONU a cerut un armistiţiu imediat între Israel şi Hamas. Moldova s-a abţinut de la vot

Adunarea Generală a ONU a adoptat, vineri, cu o majoritate covârşitoare, o rezoluţie prin care cere un armistiţiu umanitar imediat între Israel şi militanţii palestinieni Hamas şi a solicitat accesul ajutoarelor în Fâşia Gaza asediată şi protecţia civililor, informează Hotnews cu referire la Reuters.

Rezoluţia, elaborată de statele arabe, nu este obligatorie, dar are greutate politică, influenţând temperatura globală în contextul în care Israelul îşi intensifică operaţiunile terestre în Gaza ca ripostă după cel mai devastator atac al Hamas asupra civililor din istoria de 75 de ani a Israelului, la 7 octombrie.

Rezoluţia a fost adoptată cu 120 de voturi PENTRU, în timp ce 45 s-au ABȚINUT şi 14 – inclusiv Israelul şi Statele Unite – au votat ÎMPOTRIVĂ.

 Republica Moldova, alături de Ucraina, România, Bulgaria, Italia, dar şi Germania şi Marea Britanie, se numără printre cele 45 de state care s-au abţinut de la vot. În schimb, Ungaria, Austria, Cehia şi Croaţia au votat împotrivă, fiind alături de Statele Unite.

Adunarea Generală a votat după ce Consiliul de Securitate a eşuat de patru ori în ultimele două săptămâni să ia măsuri.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media