Omagiu pentru Ion Druță și Mircea Snegur. Poșta Moldovei lansează o serie specială de mărci poștale

Poșta Moldovei lansează o serie specială de mărci poștale „Personalități. Comemorări” în semn de omagiu față de Ion Druță și Mircea Snegur. Această serie este un tribut adus contribuțiilor lor excepționale și moștenirii lăsate pentru Republica Moldova, menționează întreprinderea.

”Prin aceste mărci poștale, dorim să aducem în atenția publicului atât realizările, cât și spiritul acestor mari personalități. Colectorii și pasionații de istorie sunt invitați să descopere seria de mărci poștale „Personalități. Comemorări”, simboluri ale moștenirii culturale și istorice a Republicii Moldova”, se menționează în postarea de pe Facebook.
Ion Druță s-a născut în 1928 și a decedat în 28 septembrie 2023. Este unul dintre cei mai remarcabili scriitori moldoveni și un simbol al literaturii naționale.
Mircea Snegur a fost primul președinte al Moldovei. El s-a născut în data de 17 ianuarie 1940, în satul Trifăneşti, judeţul Soroca. Din 1989 până în 1990 a activat în calitate de preşedinte al Prezidiului Sovietului Suprem al RSSM şi de preşedinte al Sovietului Suprem al RSSM. Din 3 septembrie 1990 până la 1 decembrie 1996 a deținut funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media