O navă de croazieră de lux cu 206 persoane a eşuat în estul Groenlandei. Cel mai apropiat ajutor pe mare e la câteva zile distanță

O navă de croazieră de lux care transporta 206 persoane a eşuat în estul îndepărtatei Groenlande, în timp ce cel mai apropiat ajutor pe mare se află la câteva zile distanţă, a anunţat Comandamentul Arctic Comun al armatei daneze, citat de Reuters.

Ocean Explorer a eşuat în Alpefjord, într-un parc naţional la aproximativ 1.400 km nord-est de capitala Groenlandei, Nuuk, a declarat JAC într-un comunicat, potrivit Digi24. Nu au fost raportaţi răniţi, a precizat JAC.

„O navă de croazieră în dificultate în parcul naţional este, evident, o îngrijorare. Cel mai apropiat ajutor este departe, unităţile noastre sunt departe, iar vremea poate fi foarte nefavorabilă”, a declarat şeful operaţiunilor JAC, comandantul Brian Jensen, în comunicat.

„Cu toate acestea, în această situaţie specifică, nu vedem niciun pericol imediat pentru viaţa umană sau pentru mediu, ceea ce este liniştitor”, a adăugat el, citat de Agerpres.

Un purtător de cuvânt al operatorului australian de croazieră Aurora Expeditions a declarat, într-un comunicat prin e-mail, că toţi cei aflaţi la bord sunt în siguranţă şi bine.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media