O judecătoare din Cimișlia riscă sancțiuni disciplinare. Ea a anulat procesele verbale în cazuri de corupție electorală

O judecătoare din Cimișlia riscă să fie sancționată disciplinar. Ea a anulat procesele verbale ale polițiștilor în mai multe cazuri de corupție electorală. O sesizare în acest sens a parvenit din partea șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu. Informația a fost confirmată și de către președintele CSM, Sergiu Caraman.

La un post privat de televiziune, Sergiu Caraman a declarat că sesizarea este examinată de Inspecția Judiciară.,

”În acea sesizare se aduce la cunoștința CSM că un magistrat de la judecătoria Cimișlia a anulat procesele-verbale întocmite de către agenții de poliție care vizează coruperea electorală. Se mai menționează că soluția a fost trasă la indigo, chiar dacă procesele-verbale sunt întocmite de diferiți agenți de poliție, totuși hotărârea este identică. Mai mult, judecătorul a cerut sancționarea polițiștilor care au întocmit procesele-verbale pe corupere electorală”, a precizat Sergiu Caraman.

Recent, Parlamentul a înăsprit pedepsele pentru corupția electorală. Persoanele care vor oferi unui alegător bani, bunuri sau servicii pentru a-l determina să voteze sau să nu voteze riscă de la 2 la 6 ani închisoare. De asemenea, riscă și o amendă în mărime de până la 57 de mii 500 de lei. În cazul persoanelor juridice, amendat ajunge la 400 de mii de lei.

Pedepsele vor fi și mai mari dacă astfel de acțiuni vor fi săvârșite în interesul unui grup criminal organizat sau al unei organizații criminale. E  vorba de închisoare pe un termen de până 15 ani sau amendă de peste 117 mii de lei.

Sancțiuni smiliare vor fi și pentru finanțarea ilegală a partidelor, a grupurilor de inițiativă sau a concurenților electorali.

Falsificarea rezultatelor votării se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 7 ani. Această infracțiune prevede și a mendă de până la 117 500 de lei.

 

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA