O femeie și concubinul ei, condamnați la închisoare. Ce au comis cei doi

O femeie de 49 de ani și un bărbat de 54 de ani au fost condamnați la 3 și, respectiv, 5 ani de pușcărie pentru violență în familie. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit procurorilor, în perioada 2019 – 2022, bărbatul și concubina lui ar fi inițiat intenționat și constant conflicte cu mama inculpatei și fiul acesteia de doar 10 ani. Aceștia i-ar fi bătut, înjosit și i-ar fi amenințat de mai multe ori.

Totodată, la 26 septembrie 2022, aproximativ la ora 09:30, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, împreună și prin înțelegere prealabilă cu inculpata, i-au amenințat cu un pistol pe mama concubinei și fiul ei, mai menționează oamenii legii.

În urma acestei situații, i-au cauzat bătrânei, conform raportului de expertiză judiciară „anxietate generalizată, nevroză, nivel înalt de stres, nivel înalt de excitabilitate emoțională, tensiune interioară”, iar minorului de 10 ani – „traumă psihologică ce se manifestă prin: anxietate, sentiment de umilință, astenie, izolare, tensiune psiho-emoțională, sentiment de nefericire, nesiguranță, stare de stres, tendințe depresive, frică de părinții agresori, acestea fiind în corelație cu violența domestică asupra sa, care include și amenințarea cu arma la propria-i persoană”.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media