O delegație a Comisiei de la Veneția, în vizită la Chișinău. Care este scopul

 O delegație a Comisiei la Veneția se află la Chișinău. Vizita are loc în contextul pregătirii opiniei Comisiei privind proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție.

Delegația Comisiei de la Veneția se va întâlni cu membrii Comisiei juridice, numiri și imunități. De asemenea, este planificată o întrevedere cu președintele Maia Sandu. Oficialii vor mai avea discuții cu reprezentanți ai Ministerului Justiției, ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Centrului Național Anticorupție și ai Consiliului Superior al Magistraturii. Agenda vizitei mai include întrevederi cu conducerea Procuraturii Generale, a Procuraturii Anticorupție și a Autorității Naționale de Integritate.

Ulterior, opinia Comisiei de la Veneția față de proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative va fi examinată și adoptată în cadrul sesiunii plenare a Comisiei, se arată într-un comunicat de presă emis de Parlament.

Proiectul de lege cu privire la sistemul judecătoresc anticorupție și modificarea unor acte normative este o inițiativă legislativă a președintelui Maia Sandu. Documentul reglementează organizarea și activitatea judecătoriei specializate pe cauze de corupție și a colegiului anticorupție al Curții de Apel Chișinău.

AFLĂ DETALII DESPRE

DISTRIBUIE ȘTIREA

Cele mai citite știri

Social media